Yurt Dışı Piyasa İşlemleri

05 May 2023, Cuma

Gelişen teknoloji ile yurt dışı borsa takibi artık son derece basittir. Bu durum yurt dışı piyasa işlemlerini kolay hale getirmiştir. Bununla birlikte birikimlerini, yabancı hisse alımı ile değerlendirmek isteyenler de mutlaka en çok işlem gören yurt dışı hisse senetlerini incelemelidir. Yurt dışı hisse senetleri hakkında merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.

Yurt Dışı Piyasalar Ne Zaman Açılıyor? Yurt Dışı Piyasalar Tatil Günleri Neler?

Genel olarak yurt dışı piyasalarında hafta içi her gün 24 saat işlem yapmak mümkündür. Bunun yanı sıra Foreks piyasaları pazar günü Türkiye saati ile gece yarısı başlar. Ayrıca cuma gecesi New York borsası kapanana kadar işlemler sürmektedir.

Yurt Dışı Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Yurt dışı hisse senedi alımı ve satımı için takip etmeniz gereken bazı adımlar mevcuttur. Bunlar genel olarak aşağıdaki gibidir:

  1. Yurt dışı hisse senedi alımında ilk adım kendinize bir aracı kurum seçerek hesap oluşturmaktır.
  2. Daha sonra yatırım aracınıza karar vermeniz son derece önemli bir adımdır.
  3. Yatırım aracını dikkatli bir şekilde araştırmak önemlidir. Alacağınız hisse senedinin raporlarını incelemeli ve analizlerini tamamlamalısınız.
  4. Hisse senedi miktarı ve çeşidine karar vermelisiniz.
  5. Yatırım için kararlaştırdığınız tutarı, seçtiğiniz yatırım aracına yatırmalısınız.
  6. Emir tipini belirledikten sonra piyasa emriyle alım-satım yapacağınız hisseyi belirleyebilir veya limit emriyle, hisse belli bir fiyata geldiği zaman işleme alabilirsiniz.
  7. Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra temel amacınızın güçlü bir portföy oluşturmak olması gerekir.

Yurt Dışı Hisse Senedi Süreçleri

Etkili bir kazanç için yerli borsada işlem yapmak bazen yeterli görülmemektedir. Bu nedenle uluslararası borsalar, önemli bir seçenek olur. Bunun yanı sıra bir borsada para kaybederken diğerinde kazanmak da önemli bir etkendir. Bu sayede daha iyi bir kâr-zarar dengesi kurabilmeniz söz konusudur. Birçok yatırımcı, sadece yerel borsadaki değil yabancı borsalardaki hisse senetlerini de portföyüne alır. Bununla birlikte yurt dışından hisse senedi almak, lisanslı bir aracı kurum aracılığı ile takip etmeniz gereken bir süreçtir. Bu şekilde güvenli bir işlem yapmanızda mümkündür.

Yabancı hisse senedi alım ve satımı, vergi yükümlülüklerine de neden olabilir. Kısacası gelir elde ettiğinizde, hisse senedini aldığınız ülkede veya Türkiye’de çeşitli vergiler ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bu nedenle vergi ile ilgili tüm detayları aracı kurumunuza ve bir vergi uzmanına danışmanızı tavsiye ederiz.

Amerikan Borsasında İşlem Yapmak

Amerikan borsasında işlem yapmak için aracı kurum ile çalışmanız gerekir. Kurum seçimi sonrası kendinize bir hesap oluşturup işlem yapmanız mümkündür. Bunun yanı sıra almayı planladığınız hisse senediyle ilgili analizleri, bilanço yayınlarını ve raporları dikkatle takip etmeniz son derece önemlidir.

Bu yazımızda yurt dışı piyasa işlemleri hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. “Amerikan borsalarında nasıl işlem yapılır” ve “yurt dışı hisse senedi süreçleri” hakkındaki sorulara cevap aradık.

Arşiv

MetaTrader 5 uygulaması, tüm cihazlarınız için ücretsiz

HEMEN İNDİR

Düşük fiyat farkı (spread) ve gecelik faizle (swap) işlem yapın

Manipüle edilemeyen, derinlikli bir piyasada anlık yatırım yapın

Kaldıraçlı işlem ve hedging'le döviz/sektör riskini sigortalayın

Hemen Türkiye’nin Forex Şirketi’nde yatırıma başlayın