Yurt Dışı Hisse Senedi Alımı

10 May 2023, Çarşamba

Gelişen teknoloji ile yurt dışı borsa, hisse takibi ve işlemleri artık son derece kolay hale geldi. Bununla birlikte birikimlerini, yabancı hisse alımı ile değerlendirmek isteyenler, mutlaka en çok işlem gören yabancı hisse senetlerini incelemelidir. Yabancı hisse senedi hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Yurt Dışı Hisse Senedi Nasıl Alınır

Yurt dışı hisse senedi nasıl alınır konusu merak edilen bir konudur. Bir aracı kuruma başvurarak kendi adınıza bir hesap açarak daha sonra yurt dışı borsalarında işlem yapmaya başlamanız mümkündür. Bunun yanı sıra lisanslı yerli veya yabancı aracı kurumları tercih etmeniz güvenliğiniz için son derece gereklidir.  Yabancı bir aracı kurumla çalışmak istiyorsanız yetki belgesine sahip olup olmadığından emin olmalısınız. Bu durumu, girmek istediğiniz borsanın resmî web sayfasından ya da aracı kurumun kendi sitesindeki bilgilerinden öğrenmeniz mümkündür.

Yurt dışı hisse senedi alımı ve satımı için toparlamak gerekirse; takip etmeniz gereken çeşitli adımlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. İlk adım kendinize bir aracı kurum seçmek ve hesap oluşturmaktır.
  2. Daha sonra yatırım aracınıza karar vermeniz önemli bir adımdır.
  3. Yatırım aracını dikkatlice araştırmak gereklidir. Alacağınız hissenin raporlarını incelemelisiniz.
  4. Bunlardan sonra hisse senedi miktarı ve çeşidine karar vermeniz gerekir. Yatırım için kararlaştırdığınız tutarı, seçtiğiniz yatırım aracına yatırmanızla birlikte Yurt Dışı Hisse Senedi Alımı işlemi gerçekleşecektir.

Birçok yatırımcı, yalnızca yerel borsadaki değil yabancı borsalardaki hisse senetlerini de portföyüne almayı hedefler. Bunun yanı sıra yurt dışı hisse senedi almak, lisanslı bir aracı kurum aracılığı ile takip etmeniz gereken bir süreç olarak bilinmektedir. Bu şekilde güvenli bir işlem yapmanız da mümkün hale gelir. Aynı zamanda yabancı hisse senedi alım ve satımı, yeni vergi yükümlülüklerine de neden olmaktadır. Bu sebeple vergi ile ilgili tüm detayları aracı kurumunuza ve bir vergi uzmanına danışmanızı öneririz. Bu yazımızda yurt dışı hisse senedi işlemleri hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık.

Arşiv

MetaTrader 5 uygulaması, tüm cihazlarınız için ücretsiz

HEMEN İNDİR

Düşük fiyat farkı (spread) ve gecelik faizle (swap) işlem yapın

Manipüle edilemeyen, derinlikli bir piyasada anlık yatırım yapın

Kaldıraçlı işlem ve hedging'le döviz/sektör riskini sigortalayın

Hemen Türkiye’nin Forex Şirketi’nde yatırıma başlayın