Amerikan Borsasında İşlem Nasıl Yapılır?

08 May 2023, Pazartesi

Amerikan borsasında işlem yapmak için aracı kurum ile çalışmanız gerekir. Kurum seçimi sonrası kendinize bir hesap oluşturmanız işlem yapmanız için gerekli bir adımdır. Almayı planladığınız hisse senediyle ilgili analizleri, bilanço yayınlarını ve raporları dikkatle takip etmeniz son derece önemlidir. ABD Borsası nedir ve Amerikan borsasında nasıl işlem yapılır?

Amerikan Borsası Nedir?

Yerel borsalarda işlem yapan birçok yatırımcı, daha dengeli bir kazanç sağlamak amacı ile yurt dışı borsalarda işlem yapmayı tercih etmektedir. Yurt dışı borsalar söz konusu olduğunda ise öne çıkan yatırım merkezleri arasında Amerika’da yer almaktadır. Amerika’da bugün 3 büyük borsa vardır. Bunlar S&P500, NYSE ve NASDAQ olarak sıralanabilir. Teknoloji, sanayi, perakendecilik ve diğer farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirketin hisseleri bu borsalarda yer alır. Bu şirketlerin çoğu küresel olarak faaliyet gösterir. İşlem gören hisse senetlerinde kayıplar kadar kazançların da büyük olması birçok yatırımcının Amerikan borsasını tercih etmesinin temel nedenidir.

Amerikan Borsasında İşlem Nasıl Yapılır?

Amerika borsasından hisse almak için bir aracı kurumla çalışmanız gereklidir. Lisanslı aracı kurumları seçmeniz, güvenli bir şekilde hisse senedi alım ve satım işlemlerinizi gerçekleştirmeniz için önemlidir.

Amerikan Borsasında İşlem Süreci

Amerikan borsalarına yatırım yapmak için online hizmet almayı düşündüğünüz kurum, başka bir ülke merkezli olabilir. Seçeceğinizin kurumun, alım-satım talimatlarınızı yerine getirebilmesi için lisanslı ve güvenilir olması yeterlidir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ABD’den ve diğer ülkelerden birçok aracı kurum bulabilirsiniz. Her aracı kurumun kendine göre komisyon gibi şartları vardır. Ayrıca bilmeniz gereken önemli bir konu da vergilendirmedir. Elde ettiğiniz gelirden dolayı nasıl vergilendirileceğinizi mutlaka bir vergi uzmanı ile görüşmenizi tavsiye ederiz.

Ülkeler arası ikili anlaşmalar veya vatandaşı olduğunuz ülke nedeni ile vergilendirilme biçiminiz farklı olabilir. ABD’de temettü vergisi ödemeniz gerekiyor mu veya vergi muafiyetiniz söz konusu mu konularını aracı kurumunuzdan öğrenmeniz gerekir.

Kısacası Amerikan borsasında işlem yapmak için bir aracı kuruma ihtiyaç var. Kurum seçimi sonrası kendinize bir hesap oluşturarak işlem yapmaya başlamanız mümkündür. Bunun yanı sıra almayı planladığınız hisse senediyle ilgili analizleri, bilanço yayınlarını ve raporları dikkatle takip etmeniz gerekir.

Arşiv

MetaTrader 5 uygulaması, tüm cihazlarınız için ücretsiz

HEMEN İNDİR

Düşük fiyat farkı (spread) ve gecelik faizle (swap) işlem yapın

Manipüle edilemeyen, derinlikli bir piyasada anlık yatırım yapın

Kaldıraçlı işlem ve hedging'le döviz/sektör riskini sigortalayın

Hemen Türkiye’nin Forex Şirketi’nde yatırıma başlayın