ABD ‘de Hane Halkı Borcu 14,56 Trilyon Dolara Ulaştı

18 Şub 2021, Perşembe

İnceleyin / İndirin

Bu inceleme tarayıcınızdaki ayrı bir pencerede görüntülenebilir ve/veya cihazınıza indirilebilir.

ABD: ABD Merkez Bankasının son toplantısına ait tutanaklar, ülkedeki ekonomik koşulların uzun vadeli hedeflerin uzağında olduğunu ve hedeflere ulaşılıncaya kadar destekleyici politika duruşunun devam etmesi gerektiğini ortaya koydu.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, bu yıl ABD ekonomisinde 3 aşama yaşanmasını beklediğini ve sağlık yetkililerinin COVID-19 salgınını kontrol altına alma yönünde sağladıkları kazanımlar nedeniyle genel olarak “oldukça iyimser” olduğunu söyledi.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, enflasyonun Federal Rezerv’in %2 hedefini en azından 2022 yılına kadar sürdürülebilir bir şekilde tutturmasının muhtemel olmadığını belirtti.

ABD’de hanehalkı borcu, 2020’nin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 artarak 14,56 trilyon dolara ulaştı.

İNGİLTERE: İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, merkez bankasının yaklaşık 900 milyar sterlinlik tahvil alım programının en acil teşvik seçeneği olmaya devam ettiğini ve negatif faiz oranlarının tartışılmasının acil durum planlamasını temsil ettiğini söyledi.

TÜRKİYE: Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mart ayı itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin başlatılacağını açıkladı.

Societe Generale, TCMB’nin üçüncü çeyrekte 100 baz puan ve dördüncü çeyrekte ek olarak 100 baz puan daha indirime gitmesini beklediğini duyurdu.

Capital Economics, 2021 sonunda dolar/TL için 6,25 öngörüsünde bulundu. Değerlendirmede Türk lirasının 2021’in başından bu yana en iyi performans gösteren gelişmekte olan ülke para birimi olduğu ifade edildi.

Arşiv

MetaTrader 5 uygulaması, tüm cihazlarınız için ücretsiz

HEMEN İNDİR

Düşük fiyat farkı (spread) ve gecelik faizle (swap) işlem yapın

Manipüle edilemeyen, derinlikli bir piyasada anlık yatırım yapın

Kaldıraçlı işlem ve hedging'le döviz/sektör riskini sigortalayın

Hemen Türkiye’nin Forex Şirketi’nde yatırıma başlayın