Dolar / Lira Paritesinde Satışlar Artıyor

30 Tem 2021, Cuma

Dün açıklanan TCMB enflasyon raporunda, yıl sonu enflasyon beklentisinin geçtiğimiz döneme göre yükseltilmesi para politikasında sıkı duruşun devam edeceğinin görülmesine ve Türk lirasında değer artışı yaşanmasına neden oldu. Hafta içinde yapılan FED toplantısı sonrasında ABD’de parasal genişlemenin devam edeceği algısının neden olduğu dolar zayıflamasıyla birlikte 92 seviyesinin altına gerileyen dolar endeksinin de etkisiyle birlikte Dolar / Lira paritesinde yaşanan değer kaybı 8.44 seviyesine kadar devam etti.

Veri akışı bakımında bugün ABD’de açıklanacak olan kişisel gelirler ve kişisel harcamalar takip edilecek. FED’in para politikasını belirlerken mercek altına aldığı enflasyon oranı için öncü nitelikte olan kişisel harcama rakamları bugün paritedeki seyrin belirlenmesi bakımında önemli olacaktır. Kişisel tüketimde artış yaşanması halinde dolar endeksinde yaşanan değer kaybı yavaşlayabilir.

Dolar / Lira paritesi teknik olarak incelendiğinde, Mart ayından başlayan yükseliş trendinin kırıldığı ve hazirana ayı sonundan bu yanan düşüş kanalı içinde hareket ettiği görülüyor. Yaşanabilecek yükselişlerin 8.4850 direnç seviyesinin altında kalmaya devam etmesi durumunda paritede değer kaybının 8.39 bölgesine doğru devam ettiğini görebiliriz. Aşağı alanda 8.44 ve 8.41 seviyeleri ara destekler olarak izlenebilir.

Arşiv

MetaTrader 5 uygulaması, tüm cihazlarınız için ücretsiz

HEMEN İNDİR

Düşük fiyat farkı (spread) ve gecelik faizle (swap) işlem yapın

Manipüle edilemeyen, derinlikli bir piyasada anlık yatırım yapın

Kaldıraçlı işlem ve hedging'le döviz/sektör riskini sigortalayın

Hemen Türkiye’nin Forex Şirketi’nde yatırıma başlayın